Over mij, de bakker

Al vanaf jonge leeftijd ben ik veel met eten en koken bezig. Goed en lekker eten maakt het leven mooier, vind ik.

Bakken met desem doe ik inmiddels al zo'n vijftien jaar. Het heeft iets magisch voor mij. Hoe je met zulke eenvoudige ingrediënten - meel, water en zout - zoiets lekkers kunt maken!

Al sinds de verre oudheid bakken mensen brood met desem en ik vind het mooi hoe deze historie nog steeds doorklinkt. 

Toen ik na vele jaren werken in kantoorbanen tot twee maal toe in een burnout raakte merkte ik dat desembrood bakken me weer rust en energie gaf. En ik voelde steeds meer: dit wil ik eigenlijk de hele week wel doen. 

Via mijn Duitse partner kwam ik in contact met de mooie en in Nederland relatief onbekende desembroodcultuur in Duitsland en dat gaf een extra impuls. Zo werd het idee voor 'Das Brot' geboren. Een one-woman microbakery, mijn waargemaakte droom. 

Lotte

Schrijf je in voor de mailinglist:

Follow us:

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon