• Das Brot

Asch

Een oud recept uit de Harz. Dit soort gerechten werd traditioneel als volwaardige maaltijd gegeten, dus bijvoorbeeld als avondeten.

In het originele recept gaan Brötchen, en dit zijn natuurlijk niet van die zachte broodjes. Maar het kan ook prima worden gemaakt met overgebleven groot brood.

Ingrediënten:

5 Brötchen of zo'n 400 gram oud brood

1 liter melk

zout, suiker en kaneel naar smaak

5-6 eieren

boter om in te vetten


om te serveren: vruchtencompote, jam


Breng de melk op smaka met zout, suiker en kaneel. Week het brood in de melk tot ze zich volledig hebben volgezogen. Let op, met een stevig brood kan dat echt wel een paar uur duren! Roer daarna even flink door, zodat een grove brei ontstaat.


Klop de eieren los en roer ze door het melk-brood mengsel. Vet een pan goed in en giet het beslag erin. Laat het geheel met een deksel op de pan op niet te hoog vuur langzaam garen en vast worden.


Serveer met bijvoorbeeld een vruchtencompote of met jam.





6 keer bekeken
Schrijf je in voor de mailinglist:

Follow us:

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon