Veelgestelde vragen

Op deze pagina verzamel ik zoveel mogelijk de vragen die veel gesteld worden. Staat je vraag er niet bij? Stuur me dan even een berichtje

Over het bestellen

Waar vind ik in de bestelling het opmerkingenveld waar ik mijn afhaaladres kan opgeven?

In je 'winkelwagen' vind je linksonder in oranje een regel met 'Opmerkingen'. Als je daarop klikt opent een veldje waarin je kunt schrijven. Geef hier de locatie op waar je je brood wilt afhalen. Eventueel kun je hier ook andere opmerkingen kwijt natuurlijk!

In het bestelproces wordt gevraagd 'waar wilt u dat we de bestelling naartoe sturen', kan dat niet worden aangepast?

Helaas is ook dat een instelling bij de website provider die ik niet kan veranderen.

Waarom moet ik elke keer mijn gegevens opnieuw invullen?

Helaas, alweer een instelling bij de website provider die ik niet kan veranderen. 

Ik heb een kortingscode gekregen, maar waar vul ik die in?

In de laatse stap van het bestelproces verschijnt een vakje onder het totaalbedrag waar je je kortingscode kunt invullen.

Over het brood

Hoe houd ik het brood het beste vers?

Zuurdesembrood is veel langer houdbaar dan gewoon brood. De zuren in het brood zijn namelijk natuurlijke conserveringsmiddelen! De korst fungeert als een bescherming tegen het uitdrogen, dus je brood is langer houdbaar als je het niet aansnijdt. Hier kun je gebruik van maken door het brood na het aansnijden met het snijvlak op de snijplank te leggen. Een andere truc is om het brood vanuit het midden aan te snijden en de helften met het snijvlak tegen elkaar aan te leggen.

Verder kun je het brood het beste bewaren in een goede broodtrommel, of anders in een katoenen zak.

Als je je brood nog niet hebt aangesneden en de korst is wat zachter geworden (bijvoorbeeld na het invriezen) dan kun je die weer krokant krijgen door je brood zo'n 10 minuten in een op 200C voorverwarmde oven te bakken.

Kan ik mijn brood invriezen?

Ja, dat kan heel goed! Verpak het zo snel mogelijk na aankoop goed in plasticfolie of in een diepvrieszak en doe het in de vriezer. De dag voordat je het brood wilt gebruiken haal je het uit de vriezer en laat je het rustig een nachtje ontdooien. In de ochtend zo'n 10 minuten bakken in een op 200C voorverwarmde oven en het smaakt weer als vers!

Wat is een goed broodmes?

Er zijn natuurlijk allerlei goede messen, maar ik ben zelf fan van dit mes van Victorinox. Het is het mes van 26 cm, langer dus dan gewone messen waardoor het snijden van brood extra makkelijk gaat.. Een heel fijn en betaalbaar mes, en het kan zelfs in de vaatwasser.

Maar het ultieme broodmes is toch wel dit Japanse mes van Mac met een scheermes-achtig snijvlak en van heel hard materiaal zodat het extra lang scherp blijft. Uiteraard heeft ook dit mes een extra lang lemmet van 26,5 cm.

Heb je ook glutenvrij brood?

Nee, sorry. Het schijnt dat mensen die last hebben van het eten van gewoon brood geen problemen ondervinden bij het eten van (echt) zuurdesembrood - maar of het jou helpt weet ik natuurlijk niet. Zie ook hier als je daar meer over wilt weten.

Is het brood biologisch?

Al het meel dat ik gebruik is biologisch en steengemalen. De overige ingrediënten zijn ook zoveel mogelijk biologisch. 

Schrijf je in voor de mailinglist:

Follow us:

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon